Gildegarde helpt Sint aan gepast vervoer

Op 11 november in Bunsbeek. Foto: if

Glabbeek - De Gildegarde Glabbeek opende op 11 november haar carnavalsseizoen. Er komt een bal aan en de Sint heeft gevraagd om vervoer per carnavalsschip.

Traditioneel wordt op 11 november om 14u11 de aftrap gegeven voor het carnavalsseizoen. Dat loopt tot half vasten. In het parochiecentrum van Bunsbeek werden de nieuwe leden van de vereniging in de orde van de Gildegarde geslagen door burgemeester Peter Reekmans en de schepenen Hans Hendrickx, Hilde Holsbeeks en Tom Struys (allen Dorpspartij). 

Schepen van feestelijkheden Hans Hendrickx (DP): “Wij zijn als kleine gemeente trots dat we intussen al enkele jaren een eigen carnavalsgroep in Glabbeek hebben. Op zaterdag 23 november vindt in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 hun carnavalsbal plaats. Daar wordt de nieuwe carnavalswagen gedoopt en de nieuwe prins en prinses van Glabbeek zullen er worden aangesteld. Voor Sinterklaas stelt de vereniging haar carnavalsboot ter beschikking zodat de Sint vervoer heeft voor zijn bezoek aan de scholen.”

 

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent