Agnes Uytebroeck neemt afscheid als voorzitter Ridders van Brunengeruz

Agnes Uytebroeck aan de microfoon. Foto: Raymond Billen

Tienen - Agnes Uytebroeck geeft de fakkel door als voorzitter van de carnavalsvereniging: "Na vijf jaar in de vereniging en vijftiuen jaar als voorzitter, eindigt dit hoofdstuk in mijn leven, uiteraard zal ik de Ridders van Brunengeruz zeker nog helpen en steunen."

Op 11 november vangt het nieuwe carnaval seizoen aan. Voor Agnes Uyttebroeck was dat het sein voor een bestuurswissel: "Vanaf 11 november 11u11 zet ik een stap opzij en worden mijn taken overgenomen door niemand minder dan Marcelle Saen, in samenwerking van de Raad van Elf."

Marcelle Saen is 22 jaar lid van de vereniging en ze kreeg op de bijeenkomst in Le Baron een ere-metaal. Nacy Pira is ook 22 jaar lid en dus een ere-metaal waardig. Een vermelding gaat naar het Jeugdprinsenpaar Goyens Yassine en Goyens Nora na elf jaar lidmaatchap. Veelvouden van elf zijn "heilig" in de carnavalswereld. Er is ook een ere-Brunengeruzer aangesteld, nl. Guy Timmermans.

Komende activiteiten:
Zaterdag 7 december om 20u33: Prins/Prinses aanstelling in zaal Manege, St.-Jorisplein.
Zaterdag 22 februari 2020 om 11u11: de machtsoverdracht van de burgemeester aan
Prins/Prinses van de stad Tienen in de polyvalente zaal van de Kruisboog, in aanwezigheid van buitenstedelijke hoogheden.
Zaterdag 22 februari 2020: 51ste Carnavalstoet (en reclamestoet) met vorming op de Leuvenselaan vanaf 12uur. Vertrek aldaar naar het centrum om 14u11.
 

Door Raymond Billen
AANGERADEN