Gratis theatervoorstelling voor alle scholen

  • Theater Zuidervis in Glabbeek.
Glabbeek - Theater Zuidervis verzorgde vandaag een voorstelling in de sporthal van de gemeenteschool in Glabbeek voor kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar van de drie scholen van de gemeente.

De gemeenteschool organiseert al langer theatervoorstellingen. Nu konden alle kinderen van de vrije basisscholen van Bunsbeek en Kapellen er gratis naartoe. Schepen Hilde Holsbeeks (DP): “Deze theatervoorstellingen zijn niet goedkoop, daarom bieden we dit bewust niet alleen meer aan de leerlingen van de gemeenteschool aan, maar ook aan de leerlingen van de twee vrije basisscholen in onze gemeente. Dit kost de gemeente namelijk niets extra, omdat we deze kosten toch al maakten voor de gemeenteschool."

"Door dit gratis te maken voor de kinderen van de scholen van Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen, zorgen we dat cultuur voor iedereen laagdrempelig blijft. De toneelvoorstelling van vandaag was een verzameling van kleine gelukjes. Maar ook een betoverende fantasierijke, muzikale voorstelling waarin kinderen leren om te gaan met minder leuke dingen: nieuwe situaties, nieuwe vrienden. Vandaag vond ook Glabbeek Herdenkt voor scholen plaats, gratis voor de derde graad van de drie scholen." (foto's 1-3)

Voor deze herdenking van de oorlogen kregen ruim 250 leerlingen De Roos een gastles over Glabbeek tijdens WO II door burgemeester Peter Reekmans (foto 4). Nadien legden alle leerlingen samen met de burgemeester en een afgevaardigde van Defensie bloemen neer aan het monument aan het gemeentehuis van Glabbeek. (foto 5).

 

 

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent