Citrique wil zouten halen uit citroenzuur

Lieve Lamberts en Hubert Vandewal in de publicatie van de provincie Vlaams-Brabant. Foto: Economie Werkt

Tienen - Het provinciebestuur subsidieert nieuwe activiteiten van Citrique Belge, met name om de productie van citraten – dat zijn zouten uit citroenzuur – uit te breiden.

Lieve Lamberts (directeur coproductie en innovatie) en  Hubert Vandewal (product manager) vertellen hierover in het provinciale blad Economie werkt: "Met het project 3CIT wil Citrique Belge meer halen uit citroenzuur dan dat ze vandaag doet. De naam 3CIT verwijst naar de drie zouten van citroenzuur: natrium-, kalium- en calciumcitraat. We produceren al natriumcitraat. Nu overwegen we om ook de twee andere zouten te produceren. Kaliumcitraat zou het natriumcitraat daarbij deels vervangen. Kalium is een goed alternatief voor natrium en wordt onder meer gebruikt in babyvoeding, smeltkazen, isotone dranken en medicijnen. Het andere zout is calciumcitraat. Op termijn zou de productie hiervan tien procent kunnen uitmaken van de totale productie van ons citroenzuur."

Daarvoor is meer productiecapaciteit nodig. Het studieproject moet duidelijk maken of een nieuwe productielijn een slaagkans heeft. 

.

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent