Astridvest drie dagen afgesloten en markten tijdelijk verplaatst

Een bushalte op de hoek van de Astridvest. Foto: google street view

Tienen - De plaatsing van een schaatsbaan en de inrichting van een bushalte nopen tot tijdelijke verkeersmaatregelen.

De Astridvest wordt een paar dagen afgesloten voor de aanleg van een verhoogde opstapplaats voor busreizigers, op het kruispunt met de Broekstraat. Hiervoor wordt de straat van maandag 18 tot woensdag 20 november afgesloten voor het
verkeer. Begin november was er ook al drie dagen verkeer onmogelijk.

Wegens Wintermagie, met ijspiste, verhuist de vrijdagmarkt acht keer van de Grote Markt naar de Nieuwstraat, meer bepaald op vrijdag 22 en 29 november, 6, 13, 20 en 27 december 2019 en 3 en 10 januari 2020. Deze straat wordt telkens van 5 tot 14 uur parkeer- en verkeersvrij gemaakt.

Ook de marktkramers op dinsdagen, met een standplaats op de Grote Markt, wordenverplaagtst, namelijk op dinsdag 26 november, 3, 10,
17, 24 en 31 december 2019 en 7 januari 2020. De kramen verhuizen naar de rand van de Grote Markt. Hierdoor worden de doorgangen op de Grote Markt aan de kant van de muziekacademie en vanaf de Gilainstraat tot de Kalkmarkt afgesloten voor het verkeer (van 5 tot 14 uur).

Ook in Bost wordt een kerstmarkt gehouden op 14 december van 14 tot 22 uur, voor de zesde maal. De parking op de hoek van de Potstraat en de Gallicstraat wordt ingenomen. Delen van de Potstraat (kant Hannuitsesteenweg) en de Gallicstraat worden verkeers- en parkeervrij gemaakt.

Van 19 december om 8u.30 tot 28 december om 20 uur zal het gedeelte van de centrale parking op het Sint-Gillisplein in Kumtich, tussen het bushokje en de overkant van café De Kempioen, parkeervrij zijn wegens de kerstfeesten.

Van vrijdag 27 december 12 uur tot zondag 29 december 16 uur zal het Abelenhof verkeers- en parkeervrij en verkeersvrij zijn voor het houden van een nieuwjaarsdrink.

 

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent