Twee jeugdbands vieren Sint-Cecilia

Foto: Feniks Hoegaarden

Tienen / Hoegaarden / Glabbeek - Muzikanten vierden hun patroon Sint-Cecilia traditioneel met een mis en een diner. Nu bestaan vele varianten.

In Hoegaarden wijkt de gefuseerde harmonie voor het eerst af van dat klassieke schema. Muzikanten van Jeugdband Feniks zullen op zondag 17 november in de de Gezinsviering opluisteren. Om 10u30 vindt die dienst plaats in de kerk, steeds afgesloten met een meet and greet. Los hiervan heeft de Ouderraad van Mariadal om 11 uur in de sporthal kindertheater Hip Hip Elvis op bezoek.

In Kapellen (Glabbeek) geven de The Mini Crescendo's (de jeugdband van harmonie Crescendo) een eerste concert, in de kerk, voor de gedenkdag van St.-Cecilia. De Mini's zijn pas in september begonnen met aparte repetities. Jonge muzikanten kunnen er nog bij aansluiten. Op zondag 24 november.

Nu geen viering van Sint-Cecilia, maar wel volop muziek in de Sint-Germansukerk in Tienen voor het concert naar aanleiding van het dertigjarig priesterschap van pastoor-deken Joris Hardiquest. Op zondag 17 november om 15u.30 (deuren open: 14u.30). Met Liso del Bo. De tickets (10 euro) zijn ten voordele van de werking Mensen in Nood.

Harmonie Onze Taal in Kumtich viert pas op zaterdag 7 december (16uur) met een mis in de Sint-Gilliskerk.

De feestdag van Sint Cecilia valt op 22 november. Zij stierf de marteldood tijdens christenvervolgingen omstreeks 230 in Rome. Ze werd patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers.

Door Raymond Billen
AANGERADEN