Hulp bij de opmaak van stamboom

Foto: Familiekunde Vlaanderen - regio Leuven

Hoegaarden - Davidsfonds nodigt uit op een infoavond over de opmaak van de eigen stamboom. Walter Van Hoorick, voorzitter van Familiekunde Leuven, geeft toelichting.

Afspraak op vrijdag 29 november (20uur) in 't Paenhuys (Stoopkensstraat). Davidsfonds werkt hiervoor samen met vzw Hoegaards Erfgoed die in het verleden een brochure uitbracht over de bronnen en de manier van werken.

Maurice Dodion en wijlen Hubert Van Nerum exploreerden zowat alle familiegeschiedenissen van Hoegaarden, de ene al omvangrijker dan de andere. Daarvan zijn notities bewaard in het archief Grand Cru, in het gemeentehuis. Vorig jaar werd de familiegeschiedenis van alle takken Michel (de Hoegaardse relaties Louis en Charles Michel) in boekvorm uitgegeven.

Davidsfonds wil alle burgerlijke en kerkelijke bronnen en de genealogische databank beelichten. Nuttig voor al wie de namen van voorouders en hun afkomst wil achterhalen. Er wordt zeven euro entree gevraagd (leden 5 euro) - drankje inbegrepen. Info en inschrijving: Davidsfonds Hoegaarden.

Door Raymond Billen
AANGERADEN