Irakezen vragen op marktplein aandacht voor situatie in thuisland

Foto: if

Tienen - Irakezen in België vragen aandacht voor de situatie in hun land, vandaag vanaf 16 tot 19 uur op de Grote Markt (of Kalkmarkt).

Irakezen nodigen op woensdag 20 november uit op een Bezinningsmoment over de situatie in Irak. Uit de toelichting: "Waarschijnlijk hebben jullie al gehoord dat er sinds begin oktober manifestaties zijn in de grote steden van Irak. Behalve over het feit dat de Irakese overheid op haar eigen bevolking schiet, krijgen de mensen in België weinig informatiee over het belang van deze vreedzame actiees. Nochtans is de positieve beweging die in Irak aan de gang is, mogelijk een belangrijke stap naar echter verandering in Irak."

Daarom wordt vandaag een actie opgezet in Tienen. Er worden Irakese thee en hapjes geserveerd, zoals dat ook gebeurt in de Irakese traditie wanneer iemand is omgekomen die opkwam voor de mensenrechten. Irakezen vragen hun basisrechten: drinkwater, banen, onderwijs voor kinderen en elektra. Hun overheid reageerde met wapoens tegen de actievoerders. "Er zijn veel gewonden en veel doden. Dit moet stoppen", aldus de Tiense Irakezen.

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent