Jeugdwerk zoekt animatoren via cursus

Foto: Koning Kevin

Tienen - Jongeren van het 5de of 6de jaar secundair onderwijs krijgen de mogelijkheid om mee te werken in de voor- en naschoolse opvang van verschillende lagere scholen in Tienen.

De jeugddienst van de stad biedt jongeren de kans om zich te ontplooien in het animeren van kinderen. Via het project KOKO kunnen ze vrijblijvend een handje toesteken in de voor- en naschoolse kinderopvang. De cursus Animator in het jeugdwerk wordt georganiseerd tijdens de krokusvakantie in 2020. KOKO staat voor ‘Kansen en Ondersteuning in de KinderOpvang’.

De jongeren spelen er samen met de kinderen, maar helpen ook bij huistaken en
voorlezen. Hiervoor krijgen ze een vergoeding van 5 euro per uur. De jeugddienst ondersteunt hen door vorming en tips. Tijdens de schoolvakanties en voor bepaalde evenementen schakelt de jeugddienst zelf ook jongeren in. Hij is bijvoorbeeld op zoek naar animatoren voor speelpleinwerking Tintel (met een vrijwilligersvergoeding van 150 euro). 

Koning Kevin vzw helpt bij de animatorencursus van zaterdag 22 tot vrijdag 28 februari. Deelnemers moeten minstens zestien zijn of worden in 2020. Na de basiscursus volgt een stage van vijftig uur. Wordt de stage positief beoordeeld, dan krijgt de cursist een officieel attest van animator in het jeugdwerk. Info bij de jeugddienst, Sint-Jorisplein 20 (kazerne) in Tienen.

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent