Stadsbestuur promoot samenwerking in zwembad en op Houtemveld

Wim Bergé in het Houtemveld. Foto: Raymond Billen

Tienen - Schepen Wim Bergé (CD&V) kondigt de fusie van zwemclubs aan en een overleg met alle gebruikers voor de exploitatie van de kantines op het Houtemveld

 "Recente onderzoeken tonen aan dat sporten mensen gelukkiger maakt", zo stelde schepen Bergé tijdens de kampioenenhulde. "In elk geval wil de stad acties ondersteunen die verbindend en versterkend werken. Een mooi voorbeeld van samenwerking is de Piso Tienen City Run, waarvan de derde editie op donderdag 30 april 2020 plaats vindt. Ook Trust, de fusie tussen de zwemclubs STT en TZ, tot een nog succesvollere zwemclub, verdient de nodig aandacht. Het is dan ook met een zekere waardering dat we dit geslaagde project een fusiepremie zullen toekennen."

"We zullen binnenkort gesprekken met de verenigingen van het Houtemveld opstarten voor de exploitatie van de kantines in het sportcentrum. Maar ook de adviesraden krijgen vanaf 1 januari 2020 een grondige facelift. Om nog beter te kunnen inspelen op de maatschappelijke tendensen zullen de bestaande adviesraden omgevormd worden tot netwerken met daarboven een stuurgroep en een forum."

"Binnen dit kader kunnen netwerkoverschrijdende activiteiten worden georganiseerd zoals bijvoorbeeld een gezamenlijke uitreiking van sport- en cultuurprijzen. Ook de
betere afstemming op elkaar van de verschillende subsidiereglementen zal een item worden. Belangrijk is dat zowel de Tiense sporter als de talrijke Tiense sportclubs hiervan beter worden."
 

Door Raymond Billen
AANGERADEN