Fluistersasfalt op E40 toch niet voor meteen

Het fluisterasfalt (achteraan in beeld) stopt ter hoogte van de afrit Tienen/Hoegaarden. Foto: googlestreeview

Tienen / Hoegaarden - Minister voor Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD) kondigt een onderzoek aan voor meer fluisterasfalt op de E40, richting Opheylissem. De aanleg kan nog aanslepen.

Op de E40 ligt er sedert 2008/2009 ten dele een nieuwe overlaging in asfalt. Deze overlaging is nog steeds intact en heeft een verbeterd geluidsniveau, aldus minister Peeters. Voorbij Tienen ligt er richting Luik nog steeds de oorspronkelijke betonnen verharding. Peeters meldt nu: "Er loopt een voorbereidend onderzoek voor deze zone, waar het Agentschap Wegen en Verkeer op termijn ook een overlaging wenst uit te voeren. Het proces van voorbereiding tot uitvoering kan echter verscheidene jaren in beslag nemen. Voorlopig zijn er ook nog geen concrete budgetten ingepland voor deze ingreep, daar er andere meer prioritaire projecten binnen het beschikbare financieel kader dienen uitgevoerd te worden." 

Volksvertegenwoordiger Katrien Partyka (CD&V) drong aan op fluisterafsalt nabij Outgaarden/Goetsenhoven: "Tussen kilometerpaal 40 en kilometerpaal 44 ligt nog steeds de geribbelde asfalt van bij de aanleg in 1972. Dit veroorzaakt veel hinder voor automobilisten, alsook ernstige hinder voor de buurt." 

Door Raymond Billen
AANGERADEN