Raadslid Tienen Vooruit: "Reuzenrad neemt parkeerplaatsen in"

Het reuzenrad in opbouw. Foto: alain andries

Tienen - Op de jongste gemeenteraad liet Christophe Hendrickx (Tienen Vooruit) zich kritisch uit over het verlies van parkeerplaatsen op de Grote Markt bij Wintermagie én Suikerrock.

Hendrickx, zelf handelaar, verbaasde er zich over dat de helft van de parkeerplaatsen op de Grote Markt momenteel zijn ingenomen door het reuzenrad, een onderdeel van Wintermagie. "Tijdens de drie beste maanden van het jaar is er op de markt bijna geen parking", zo luidde het. "December en januari zijn belangrijk voor de handel. Zo ook de solden in juli. Dan is er Suikerrock, met opbouw vanaf half juli." Het raadslid wees ook op de kritiek van SP.A-collega David Geladé over bepaalde buslijnen de niet langer over de markt rijden. Hendrickx had het reuzenrad (tot zondag 5 januari) liever op het ceremonieplein gezien.

Schepen Wim Bergé (CD&V) bevestigde dat het reuzenrad 31 parkeerplaatsen inneemt. Elders komt er nog een glijbaan. Maar, zo meldde hij, de tweede en de derde woensdag van december is het parkeren gratis in de stad. In de weekends van 7, 14 en 21 december, en verder dagelijks tot 5 januari, is de schoolparking van VIA aan de Waaiberg  ter beschikking. Zo komen er driehonderd plaatsen bij, aldus  de schepen. 

 

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent