Cultuurprijzen: levenswerk van André Cresens en zijn trompet

André Cresens. Foto: fernand goyens

Tienen - Stad en cultuurraad hebben de cultuurprijzen uitgereikt. Met daarbij een Life Time Achievement voor André Cresens (88).

Cresens volgde muziekschool in Tienen, was actief in harmonies en werd in 1984 uitgeroepen tot officieel klaroenblazer van de stad Tienen. Aanleiding was zijn deelname aan de herdenkingen van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog en tientallen andere plechtigheden. Daarin speelde hij een rol, samen met zijn trompet: op 7 september 1944 reden de Amerikanen de  stad binnen via Mulk en Cresens onthaalde hen met It’s a long way to Tipperary. Hij herhaalde dat bij zijn viering in De Kruisboog.

Schepen Wim Bergé (CD&V) zei bij deze gelegenheid: "Op deze manier zetten
we laureaten, maar ook de vele vrijwilligers binnen de talrijke Tiense verenigingen, een beetje in de kijker. Bedankt beste vrijwilliger. (...) De recente besparingen door de Vlaamse regering in de culturele sector zijn alleszins geen goed signaal, los van het feit of deze besparingen al dan niet te verantwoorden zouden kunnen zijn. Ook de impact hiervan op het lokale niveau kunnen we vandaag niet met zekerheid voorspellen."

 

 

 

Zie ook: Ex-militair blaast al 30 jaar de Last Post

Door Raymond Billen
AANGERADEN
Meest recent