Blauwe zone vaak over het hoofd gezien

Foto: Academie Regio Tienen

Tienen - Al vanaf begin september geldt in een groot aantal straten en pleinen de blauwe zone. Het regent pv's.

Nadat de NMBS-parking aan het station betalend werd, voerde het stadsbestuur de blauwe zone (voor vier uur) in. Aanleiding was een onderzoek dat aangaf dat 55 procent van de pendelaars met de wagen naart het station blijft komen en een andere parkeerplaats zoekt in de omgeving in plaats van te betalen. Daardoor daagden er ook langparkeerders op op de parking Colruyt (waartegen is opgetreden). Omgekeerd meldt het warenuis dat op zaterdag de aanpalende NMBS-parking voor zijn klanten vrij is.

Maar in de blauwe zones regent het intussen pv's. Bij het inrijden van de grote kazerneparking vallen de parkeerborden niet op en ze worden te weinig herhaald. Vandaag gaven geverbaliseerden in de wegen van industriezone Grijpenveld aan dat je vanuit een bepaalde richting geen verbodstekens ziet... of ze "vergeet" omdat het om een zo grote zone gaat. Parkeren zonder schijf levert een dagtarief op van parkeerbedrijf Apcoa: 35 euro.  

Kortom, er geldt een blauwe zone op de centrale parking kazerne/Sint-Jorisplein (met uitzondering van de betalende parking) en in de Grijpenlaan, Tramstraat, Esperantolaan, Grijpenwegstraat, Viaductstraat, Walstraat, Mulkstraat (vanaf de spoorwegbrug tot Gorsumweg) en Grijpenveldstraat. Deze maatregel geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. De parkeertijd is beperkt tot 4 uur om te beletten dat werknemers er een volle dag staan. Het verstrijken van de termijn is niet het probleem, wel het vergeten van de schijf. 

Door Raymond Billen