Beiaard speelt voortaan elke dinsdag tijdens markt

Sedert 2014 door UNESCO erkend als werelderfgoed. Foto: stadsbeiaardtienen

Tienen - Vanaf dinsdag 21 januari kunnen bezoekers van de wekelijkse dinsdagmarkt tijdens het kuieren langs de kraampjes genieten van beiaardmuziek.

Stadsbeiaardier Luc Rombouts verplaatst de wekelijkse bespeling van zondagmiddag naar dinsdagvoormiddag van 10u30 tot 11u30. “Tijdens de dinsdagmarkt zal de beiaardmuziek een ruimer publiek bereiken dan op zondagmiddag“, aldus
Rombouts. “Op dinsdagvoormiddag komen we ook niet meer in het vaarwater terecht van de klokken van kerkelijke feestdagen. Daarnaast zorgt de beiaard voor een sfeervolle muzikale toets tijdens het marktbezoek.”

Tijdens de markt worden nog andere extra activiteiten mogelijk, zoals
themaprogramma’s, verzoeknummers, torenbezoek voor groepen, enz. Wie op de hoogte wil blijven van nieuws en activiteiten rond de Tiense beiaard, kan zich aansluiten bij de facebookgroep van Luc Rombouts .

Op zaterdag 1 februari geeft onze stadsbeiaardier een concert en lezing in het koninklijke paleis van Mafra in Portugal naar aanleiding van de recente restauratie van de paleisbeiaard. Dat is het tweede bewaard gebleven toreninstrument van Willem Witlockx, de bouwer van de Tiense beiaard in 1723.

Door Raymond Billen