Nieuw tijdens de krokusvakantie: Heldenstieldag

Oefenen bij de brandweer. Foto: Raymond Billen

Tienen - Op vrijdag 28 februari kunnen kinderen tussen zeven en twaalf in de huid kruipen van hun professionele helden tijdens de Heldenstieldag.

Brandjes blussen bij de brandweer, gewonde dieren verzorgen bij een dierenarts, het geheime recept ontfutselen van een echte chef-kok, het verkeer regelen bij de lokale politie... Het staat allemaal op het programma van de Heldenstieldag. De natuur induiken kan tijdens een beversafari. Fashionista’s en
Alberto Vermicellis in spe leren de stiel van hoedenmaker en kapper. En verder is er een bezoek aan de muziekwinkel. De activiteiten worden georganiseerd door de stedelijke jeugddienst en ze zijn gratis.

De vrijetijdsdiensten bereiden zich zo voor op dekrokusvakantie. Een vaste waarde tijdens de schoolvakanties zijn de sportkampen van de sportdienst voor kinderen vanaf vier. Van maandag 24 t/m
vrijdag 28 februari vinden ze plaats in het sportcentrum Houtemveld: kleuterclub en kleuterzwemmen, omnisportkampen met o.m. lasershooten en Innogames, dans, toestelturnen, zwemmen en skeeleren.

Een volledig overzicht van het aanbod van de krokussportkampen en de Heldenstieldag is terug te vinden op www.tienen.be/krokusaanbod. Inschrijven aldaar kan vanaf dinsdag 28 januari om 18 uur.

Door Raymond Billen
AANGERADEN