Meldingskaart helpt zorgverleners aan parkeerplaats

Sonia Cleynen en Dave Froidcoeur. Foto: if

Tienen - Open VLD Tienen pleit voor “Parkeren + Zorg” stickers voor zorgverleners.


Inwoners van Sint-Niklaas kunnen voortaan door middel van een “Parkeren + Zorg”-
sticker aangeven dat zorgverleners voor de duur van hun patiëntenbezoek voor hun
garage of oprit mogen parkeren. Open VLD in Tienen willen dit systeem overnemen. Voorzitter Dave Froidcoeur: "We gaan dit idee communiceren aan de bevoegde schepen Paul De Cort. Hopelijk keuren hij en het schepencollege dit snel goed. De Open VLD schepenen Bram Delvaux en Eddy Poffé staan alvast achter dit voorstel."

Sonia Cleynen is bestuurslid bij Open VLD Tienen en zelf thuisverpleegkundige. Zij stelt dat dokters, verpleegkundigen, kinesisten,... niet altijd gemakkelijk een
parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt vinden. Om dit probleem te verhelpen zouden zorgverleners op de oprit en voor de garage van de kliënt moeten kunnen parkeren. De kliënt kleeft een sticker op de poort. De zorgverlener plaatst een “meldingskaart zorgverlener” voor de voorruit van zijn voertuig met daarop zijn contactgegevens.

Enkel zorgverleners die beschikken over deze meldingskaart kunnen van het systeem gebruik maken. Het spreekt voor zich dat de hulpverleners een beperkte tijdsduur respecteren. Het is een aanvulling op de reeds bestaande parkeerkaart voor medische beroepen. Daarvoor blijven er ook meer parkeerplaatsen beschikbaar voor andere inwoners of klanten.

Door Raymond Billen
AANGERADEN