Glabbeek steunt oproep VOKA voor aanleg Noordelijke Ring rond Tienen

Noorderring van Soldatenplein tot Rozenhof. Foto: if

Tienen / Glabbeek - De gemeente Glabbeek steunt de oproep van de voorzitter der werkgevers, Walter Kestens, om eindelijk werk te maken van de aanleg van een Noordelijke Ring rond Tienen.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van VOKA (Kamer van Koophandel) in Tienen kwam de Noordelijke Ring ter sprake als element in de mobiliteit in de regio. 

Burgemeester Peter Reekmans (DP) uit Glabbeek reageert: “Het wordt inderdaad tijd dat alle politici in de regio eindelijk eens hun schouders zetten onder de realisatie van de Noordelijke Ring die de Sint-Truidensesteenweg verbindt met de Aarschotsesteenweg, via de Oplintersesteenweg en de Diestsesteenweg. De plannen voor de aanleg van deze Noordelijke Ring slepen al veel te lang aan en deze ringweg is niet alleen belangrijk voor de bedrijven in onze regio, maar ook voor de bewoners van alle dorpen rond de stad Tienen."

"Deze ringweg zal ook de dorpen zoals Bunsbeek, Attenrode-Wever, Sint-Margiete-Houtem, Oplinter, Vissenaken en Binkom heel wat gaan ontlasten. Want sinds de heraanleg van de Tiense vesten krijgen al deze dorpen te kampen met heel wat sluipverkeer van zwaar vervoer en chauffeurs die de files op de Tiense vesten willen vermijden.”

Nog over het verkeer benoorden Tienen

Door Raymond Billen