Verkeersmaatregelen voor stoet, markten en wielerkoers

Op de Kalkmarkt. Foto: alain andries

Tienen - Voor de carnavalskermis en andere gebeurtenissen zijn enkele verkeersomleidingen van kracht.

Op zaterdag 22 februari trekt de carnavalstoet door het centrum van Tienen. De volgende straten zijn van 11 tot 19 uur parkeer- en verkeersvrij: Vierde Lansierslaan, Leuvenselaan, Leuvensestraat, Grote Markt, Kalkmarkt, Nieuwstraat, Hennemarkt, Beauduinstraat (tussen Veemarkt en Reizigersstraat), Reizigersstraat, Bostsestraat (tussen Reizigersstraat en Torsinplein), Torsinplein, Minderbroedersstraat, Peperstraat en Grote Markt. De Astridvest wordt dit jaar niet aangedaan. Autobussen kunnen langs daar rijden (de bomen zijn gesnoeid voor een vrije doorgang).

Omwille van de carnavalskermis vindt de vrijdagmarkt op vrijdag 21 en vrijdag 28 februari plaats in de Nieuwstraat. Deze straat wordt van 5 tot 14 uur afgesloten voor het verkeer. 

Tijdens de carnavalsmarkt op dinsdag 25 februari worden de marktkramers met een standplaats op de Grote Markt rondom de Grote Markt en de Kalkmarkt en in de volledige Minderbroedersstraat geplaatst (inclusief het gedeelte tussen het Torsinplein en de inrit van de parking Kazerne). Ook het betalend gedeelte van de parking Kazerne  wordt ingenomen. De doorgangen op de Grote Markt voor bakkerij Vangrootloon, voor de muziekacademie en vanaf de Gilainstraat tot aan de Kalkmarkt worden, net zoals de Minderbroedersstraat en het betalend gedeelte van de parking Kazerne, van 5 tot 14 uur afgesloten voor het verkeer.


Wegens de wielerwedstrijd Spar - Omloop van het Hageland op zondag 1 maart geldt

- parkeerverbod vanaf vrijdag 28 februari om 22 uur t/m maandag 2 maart om 9 uur:
parkeerstrook aan het Vrijetijdscentrum (betalend gedeelte parking Kazerne);
- parkeerverbod vanaf zaterdag 29 februari om 22 uur t/m zondag 1 maart om 14 uur:
rest betalend gedeelte parking Kazerne;
- parkeerverbod op zondag 1 maart van 8 tot 14 uur: Alexianenweg (parkeerstrook voor het PISO), Minderbroedersstraat, Peperstraat, Waaibergstraat (parkeerstrook voor de VIA), Oplintersesteenweg (vanaf rotonde Houtemstraat richting Oplinter), St.-Genovevaplein (tussen Herestraat en St.-Hubertusstraat), St.-Hubertusstraat, Uilstraat, Veeweidestraat;
- rijverbod op zondag 1 maart van 8 tot 14 uur: Minderbroedersstraat.

De Groenstraat wordt ter hoogte van huis nr. 21 afgesloten voor alle verkeer, van 23 tot en met 27maart en dit voor het uitvoeren van werken.

Door Raymond Billen