Avonden over staatsveiligheid, nieuwe buren en oude vertellingen

Paul Beller van de vzw 'Bij Ons Thuis'. Foto: Bij ons Thuis

Tienen / Hoegaarden / Glabbeek - De Davidsfondsafdelingen organiseren drie infomomenten, soms samen. Over veiligheid en geheimzinnigheid.

De afdeling Tienen heeft het over de Staatsveiligheid op maandag 9 maart om 20 uur met als gast dr.Veerle Pashley: "De creatie van een inlichtingencultuur". Zij is verbonden aan de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht van de Universiteit Gent. Ze behandelt inlichtingen en veiligheid, de ethische vraagstukken errond. Afspraak in De Kruisboog, St.-Jorisplein 20 (4/5 euro, drankje inbegrepen).

Op vrijdag 13 maart om 20 uur werken Tienen en Hoegaarden samen rond "Onze nieuwe buren", met spreker Paul Beller. De tijd dat een Vlaams dorp uitsluitend bestond uit mensen, geboren en opgegroeid in dat dorp ligt ver achter ons. De laatste jaren vestigen steeds meer mensen van overal ter wereld zich in onze steden, gemeenten en dorpen. Paul Beller heeft daar ervaring mee bij vzw Bij ons thuis in Aarschot. Hij komt vertellen over een tiental vluchtelingen in zijn huis. Plaats: St.-Janscollege, Waversesteenweg 1, Meldert (8/10 euro, met drankje). 

Afdeling Glabbeek nodigt uit op Huiskamervertellingen op vrijdag 20 maart om 19 uur. Vier inwoners van Glabbeek vertellen waargebeurde verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. Ten huize van Danny Pieraets, Tiensesteenweg 164, Glabbeek. Hij is voorzitter van DF Glabbeek.

Later volgen nog: 

Op zaterdag 4 april om 14 uur, en nadien op Palmzondag, Hoegaardse schilders stellen ten toon in het gemeentehuis. 

Op donderdag 23 april om 19 uur in Wever, avond met dorpsgenoot, topdokter Luc Stockx (bekend van tv). 

 

Door Raymond Billen