Affilips breidt smeltovens uit

Foto: googlestreetview

Tienen - Metaalfabriek Affilips vraagt een vergunning voor een smeltoven, voor verwerking van non-ferrometalen, aan de Biezenstraat.

Er komt een een nieuwe luifel en een nieuwe hal, na afbraak van enkele bestaande onderdelen. Ook de betonnen inkuiping aan een stookolietank zal volledig afgebroken worden. De nieuwe hal wordt aan de stadszijde deels ingebed in een talud met hoogteverschil van vijf meter. Er wordt gewerkt met dezelfde materialen die reeds terug te vinden zijn in de bestaande gevel. De gevelbekledingen en het geluidscherm op het dak worden doorgetrokken. Er komen 36 bijkomende autoparkeerplaatsen en zestien bijkomende fietsparkeerplaatsen.

Affilips is producent van hoogwaardige legeringen op basis van koper, aluminium, nikkel en lood. Grondstoffen van Affilips worden door haar klanten verwerkt in hoogwaardige toepassingen, zoals vliegtuigmotoren en de ICT/elektronica. Als basis voor deze legeringen gebruikt Affilips gerecycleerd metaal. 

Er wordt een infoavond georganiseerd op dinsdag 25 februari (20 uur) in het Vrijetijdscentum, Sint-Jorisplein 20 (kazerne).

Door Raymond Billen