Parkeergarages onbereikbaar tijdens werken Dr. Geensstraat

Het kruispunt Dr. Geensstraat/Leuvensestraat zal twee weken opgebroken zijn. Foto: googlestreteview

Tienen - Politieke waarnemers snijden, los van elkaar, parkeerproblemen aan in het stadscentrum. Voor de komende weken wordt hinder verwacht voor handelszaken aan de Leuvensestraat/Dr. Geensstraat.

Ter voorbereiding van de herinrichting van de Grote Markt worden kabels en leidingen aangepast. Daardoor zal het kruispunt van de Grote Markt met de Leuvensestraat en de Dr. Geensstraat afgesloten worden van dinsdag 3 tot dinsdag 17 maart.

Die periode is langer dan voorzien, namelijk tien in plaats van drie dagen, omdat de ingreep veel omvangrijker is dan verwacht. Schepen Tom Roovers (Groen) preciseert dat door de aanwezigheid van de vroegere RTT-centrale in de Dr. Geensstraat er veel kabels passeren. Die geraken niet alle onder het trottoir. Ze liggen ten dele in de straat en daardoor moet ook het wegdek mee worden vernieuwd.

Gemeenteraadslid Christophe Hendrickx (Tienen Vooruit) stipt aan dat door deze ingreep enkele parkeergarages onbereikbaar worden. Personeel van bijvoorbeeld C&A en Paris XL (Leuvensestraat) zullen gedurende tien dagen elders moeten parkeren. Ze zijn daarover pas laat geïnformeerd. 

Els Moyens (Tienen Vooruit) uit haar ongenoegen over het recente parkeerbeleid. Ze somt op: werken aan de Grote Markt, betaald parkeren aan het station, blauwe zone in de kazerne, blauwe zone in straten rondom de kazerne... "Handelaars vragen een toleranter toepassing van parkeerregels", aldus Moyens. "Bijvoorbeeld met een half uur gratis." Ze vraagt ook waar de ondergrondse parking (privé) aan de Alexianenweg blijft.

Gemeenteraadsleden Daniël Vanluyten (SP.A), Christoph Hendrickx (Tienen Vooruit) en Bart Maes (CD&V) sneden het thema in december al aan: "Er wordt vastgesteld, dat sinds de oprichting van de nieuwe politiezone Getevallei, meer boetes uitgeschreven worden. Vooral door de agenten die vanuit Landen hier nu actief zijn. Dit werkt negatief op de handelskern. Komt dit voort uit een nieuwe visie?" Zij wijzen concreet op boetes voor parkeren in de verkeerde richting in Daenebroekstraat. De afgevaardigden in de politieraad willen dat bespreken.

Door Raymond Billen