Dj Ward en Jan Vervloet brengen nieuwe versie uit van Fiocco’s Afflitto

Dj's Ward en Jan. Foto: Roland Hermans

Tienen - Na 23 jaar komt er een nieuwe versie uit van ‘Afflitto’, een nummer waarmee Fiocco een groot nationaal en internationaal succes scoorde.

Op zaterdag 21 maart staan Tienenaar Jan Vervloet en Co op I love the 90’s – The party in de Hasseltse Ethias Arena. Zijn Fiocco was een begrip, vergelijkbaar met 2Fabiola, Absolom en Astroline. Het laatste optreden van dj en producer Jan Vervloet, frontvrouw Ann Lomans, danseres Anja Maesen en Enzo Fumarola (keyboard) dateert al van twintig jaar geleden.

"Het is hoogst uitzonderlijk en het heeft veel moeite gekost voor de originele bezetting toehapte”, zegt dj Ward. uit Diepenbeek. Hij zag naast het optreden nog een droom in vervulling gaan, want samen met Jan Vervloet nam hij een nieuwe versie op van Afflitto. “Als resident-dj speel ik op de party alleen maar 90’s klassiekers, maar deze reünie is een goede reden om een uitzondering te maken in mijn setlist voor deze nieuwe versie.”

De digitale release is voorzien op 5 maart en verschijnt gelimiteerd op vinyl, dankzij de samenwerking met Discomat uit Herk-de-Stad.  “We doen dat met een dikke knipoog naar de jaren ‘90. Toen speelden de dj’s alleen maar met vinyl, maar ondertussen zijn de blinkende zwarte schijfjes met kleurrijke hoezen weer helemaal hot. Voor muziekliefhebbers, dj’s en verzamelaars is het een collectors-item, gelimiteerd en dat nota bene door de enige vinylperserij in ons land is geperst”, zegt dj Jan Vervloet.

Tickets en info: www.ilovethe90s.be

 

Door Raymond Billen