Rode vlag gaat uit (aan huis) voor Feest van de Arbeid

Kjell Coel in Goetsenhoven, met rode vlag.© if

SP.A zal met een groep vrijwilligers in Tienen al partijleden opbellen naar aanleiding van 1 mei Feest van de Arbeid. Ze worden opgeroepen om op vrijdag 1 mei, naast een wit doek, ook een rood doek uit te hangen als teken van solidariteit.

Raymond Billen

Normaal gezien zouden heel wat vrijwilligers in en rond Tienen nu in de weer zijn om van de Dag van de Arbeid een enorm feest te maken. Vroeger kon dat met een optocht. De afgelopen jaren was PleinaFair een zaalfeest voor jong en oud. Nu zijn het uitzonderlijke tijden. SP.A-voorzitter Kjell Coel: "We gaan voluit voor een feest van de Solidariteit. Het klopt dat we nog steeds niet buiten mogen, maar dat mag ons niet tegenhouden. Integendeel. We hebben de komende dagen heel wat dingen in petto voor onze leden."

Vrijwilligers gaan alle leden bellen de komende dagen. “Er zijn heel wat mensen die door zetten en het stilaan moeilijk krijgen. Gezinnen met kleine kinderen maar ook mensen die alleen thuis zitten. Dat is niet evident. We willen even kijken hoe het nu met hen gaat”, aldus Coel. “We gaan onze leden ook massaal oproepen om op vrijdag 1 mei, naast een wit doek, ook een rood doek uit te hangen. Dat is namelijk de kleur van de solidariteit. Solidariteit met al die mensen die het land echt rechthouden."

De beelden ervan moeten achteraf een leuke compilatie vormen. Ook elders in de regio - van Hoegaarden tot Linter of van Boutersem tot Landen - krijgen leden een kaartje in de bus. Tot slot heeft ook SP.A-nationaal gezorgd dat elk lid een leuk pakketje ontvangt en ook online is er een aanbod, tot en met de speech van voorzitter Conner Rousseau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten