Fietser zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen, mogelijk gaat het om een dodehoekongeval

Brussel / Sint-Jans-Molenbeek - Vlakbij de Ninoofsepoort in Brussel is donderdagochtend een fietser ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Een vrachtwagen die wilde afslaan, merkte de fietser niet op. Die kwam onder de grote truck terecht.

Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Barthélemylaan vlakbij het park van de Ninoofsepoort. Het lijkt erop dat de fietser de Barthélemylaan wilde volgen, maar dat een vrachtwagen die richting Ninoofsesteenweg wilde afslaan de tweewieler niet opmerkte. Die laatste werd aangereden en kwam onder de wielen van de truck terecht.

De verwrongen fiets liet het ergste vermoeden, maar volgens arbeiders die vlakbij aan het werk waren en het ongeval zagen gebeuren, was de fietser nog bij bewustzijn toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De fietser zou wel ernstig gewond zijn aan de benen. 

De politiezone Brussel-West voert het onderzoek naar de precieze omstandigheden, maar beschikt nog niet over voldoende informatie om te communiceren over het ongeval.

Door Robin De Becker
AANGERADEN