Jong EVA trakteert Gentse studenten op gratis kookworkshops

Gent - Jong EVA, van de veggie-organisatie EVA vzw organiseert deze week vijf gratis vegetarische kookworkshops voor Gentse studenten. Maandagavond gaf Dorien Knockaert, culinair journaliste en auteur van het kookboek Goed Eten de aftrap in Dok Noord 7. Op het menu stond een tarte tatin van tomaatjes en een ovenschotel van champignons, prei en wortelpuree.

De workshops kaderen in een nieuwe actie van Eva vzw, ‘Kook het Voort’.

Het concept is eenvoudig: Mensen krijgen een gratis vegetarische kookworkshop aangeboden, op voorwaarde dat ze daarna gaan ‘voort koken’, en minstens drie vrienden uitnodigen om van het veggie gerecht te komen proeven. Die vrienden moeten op hun beurt ook weer drie mensen uitnodigen, enz. Op www.kookhetvoort.be kan je online bekijken hoeveel veggie maaltijden er zo al gekookt werden en hoeveel CO2 daarmee al werd uitgespaard.


Om het ‘voort koken’ te vergemakkelijken, bood Eva, in samenwerking met De Wassende Maan en Alpro, een kookpakket aan voor slechts 3 euro. Daarin zaten meteen alle benodigde ingrediënten klaar om het aangeleerde gerecht te koken voor vier personen.
De workshops waren in een mum van tijd volledig volzet. Tachtig personen schreven zich in. Mensen die er niet tijdig bij waren, konden een kookpakket bestellen.


Op dinsdag 12, woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 maart gaan de workshops door in het CVO Kisp in de Holstraat 62 in Gent, telkens om 12u30.
 

Meer info op www.evavzw.be.

Door Raïssa De Martelaere
AANGERADEN