Vooruit en Eetavontuur organiseren ‘Street Food Bazaar’

Foto: Vooruit

GENT - Wie na het zomerverlof graag nog wat langer in exotischer sferen verblijft, kan het weekend van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september terecht op ‘Street Food Bazaar’, een evenement georganiseerd door Vooruit en Eetavontuur. Op het programma? Proeven van een authentiek street food gerecht, gratis yoga-lessen, boeiende workshops en een rondleiding in de torentuin van Vooruit.

Op het gloednieuwe terras én in het café van Vooruit serveert Eetavontuur vijf streetfoodgerechten uit vijf verschillende landen (Laos, Mexico, Vietnam, Thailand en Indië). In een aantal gerechten zijn vergeten kruiden en planten verwerkt die ‘The Green Bastards’ kweken op de torentuin van Vooruit.

Nieuwsgierig? Neem dan zeker deel aan de rondleiding in de ‘Green Bastards Garden’, waar allerlei planten geteeld worden die buiten de lijntjes kleuren en waar u misschien nog nooit van gehoord hebt.

Wie dit wenst kan zich inschrijven op diverse workshops. Zo is er de workshop ‘Sushi for kids’ of kunnen bezoekers, jong en oud, deelnemen aan energetische yoga-sessies, georganiseerd door Yoga-on-call. Of wat dacht u ervan om uw eigen cola te leren maken? De ‘Cube-Cola Assembly Line’ toont het graag voor. Barbara, Jo en Mayken (van de blog www.alledagenhonger.be) selecteerden inspirerende food filmpjes met een hoek af, die worden vertoond in de ‘FoodMiniCinema’.

Tom Vandenberghe van Eetavontuur geeft een ‘Street Food Lecture’. Hij is auteur van 4 kookboeken rondom het onderwerp street food en plaatst het gegeven in een sociaal-maatschappelijke context. Tot slot is er ook nog de ‘Domestic Sciene Club’: Gosie Vervloessem en Naomi Kerkhove observeren natuurlijke fenomenen - zoals vulkanen, aardbevingen en tsunami’s - en recreëren ze op miniatuurschaal. De fijne exotische ritmes op de achtergrond worden verzorgd door ‘One Man Party’.

Meer info op www.vooruit.be

Door Raïssa De Martelaere
AANGERADEN