Eerste Belgische flagship store ‘Carhartt Work In Progress’ opent in Gent

Gent - Gent heeft er opnieuw een hotspot bij: op 10 oktober opende ‘Carhartt Work In Progress’ de eerste flagship store in België. De winkel verkoopt zowel de mannen- als vrouwencollectie van ‘Carhartt Work In Progress’.

De winkel, gelegen in de Sint-Pietersnieuwstraat, werd ontworpen door architect Andrea Caputo, die al meerdere Carhartt Work In Progress winkels op zijn naam heeft staan. Het interieur ligt volledig in lijn met de identiteit van het merk: strak, hedendaags en stijlvol.

Shopmanager Vincent Maes: “Carhartt wordt hier in de straat al zeer lang verkocht, maar er bleef toch altijd vraag bestaan naar een echte winkel die het imago van het merk kon uitdragen.”

Limited Edition T-shirt

Ter ere van de opening van de eerste Carhartt Work In Progress-winkel in België werd er eveneens een limited edition T-shirt geproduceerd, die exclusief in de winkel in Gent verkrijgbaar zal zijn.

De nieuwste herfst- en wintercollectie 2013 inspireert zich op het idee om meerdere dunne, warme lagen te combineren. De Gentenaar.be zag vooral heel wat knuffelzachte truien, originele prints, stoere jeanshemden en stevige jassen, in een fris kleurenpalet.

Vincent Maes: “Het merk heeft een lange, mooie geschiedenis en slaagt erin om, door de jaren heen, toch te blijven evolueren en trends te zetten. De kernwaarden van het merk? Kwaliteit, duurzaamheid en comfort.”

Een brokje Carhartt-geschiedenis

1889, dat was het jaar waarin de Amerikaanse Hamilton Carhartt zijn business startte, met slechts vier naaimachines en vijf werkkrachten. Ze produceerden werkkledij: overalls in denim en grof linnen. In 1914, tijdens Wereldoorlog I, produceerde Carhartt ‘workman uniforms’ voor militairen. Het bedrijf kende een economische bloei, met ondertussen reeds 17 fabrieken, en begon gaandeweg meer en meer zijn campagnes en aanbod uit te breiden. Een piek volgde tijdens Wereldoorlog II, want de soldaten, thuis en in het buitenland, hadden nood aan stevige en duurzame kledij. Vanaf 1992 won het merk ook in Europa aan bekendheid, dankzij de hiphop- en underground scène, die het merk ‘street credibility’ geven. In 1994 werd ‘WIP’ (Work In Progress) opgericht: de exclusieve distributeur van Carhartt in Europa. Er werden voor de Europese markt aanpassingen gemaakt in pasvorm, snit, stoffen en vooral kleur. In 1997 opent de eerste flagship store in Londen. Vandaag kan Carhartt Work In Progress Gent en België verder veroveren…

Adres: Sint-Pietersnieuwstraat 38. Tel: 09/225.09.93. Openingsuren maandag tot vrijdag van 10:30 tot 18:30u. Zaterdag van 10:00 tot 18:30u. 

Door Raïssa De Martelaere
AANGERADEN