Hoedenontwerpster Els Robberechts opent nieuwe winkel in Onderbergen

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© Els Robberechts

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

1 / 50

Het voorbije weekend vierde hoedenontwerpster Els Robberechts de opening van haar nieuwe winkel in Onderbergen. Ze nam haar intrek in het pand waar vroeger Black Balloon gehuisvest was en gaat een samenwerking aan met handtasontwerper Alex Schrijvers en interieurdesigner Anne-Sophie Serweytens.

Raïssa De Martelaere

Els trok eerder dit jaar weg uit het pand in Onderbergen waar ook kleermaker Aravinda Rodenburg gevestigd is. De voorbije maanden had ze haar atelier- en winkelruimte in de Lindenlei, slechts een paar straten verder. 'Maar die locatie was niet ideaal. De tijd was rijp voor een nieuw hoofdstuk', vertelt Els.

Handgemaakt en 100% Belgisch

Ze contacteerde Anne-Sophie Serweytens, die al twintig jaar een interieurshop uitbaat in Onderbergen. Toen de meisjes van Black Balloon daar wegtrokken, kwam er ruimte vrij voor een nieuw project. Anne-Sophie zag de samenwerking onmiddellijk zitten: 'Ik kende Els reeds van vroeger. We zijn altijd goed overeengekomen en ik houd van haar ontwerpen. We zijn allebei gedreven persoonlijkheden, die rustig maar met een duidelijk doel en de nodige trots, ons product aan de man willen brengen.' De Antwerpse handtasontwerper Alex Schrijvers had nog geen verkooppunt in Gent. Els: 'Zijn handtassen passen hier perfect, want ze zijn ook handgemaakt en 100% Belgisch. Bovendien houd ik van de puurheid van zijn ontwerpen.'

Op maat

Net zoals in haar vorige winkel wil Els haar klanten helpen in hun zoektocht naar een hoed, accessoires of schoenen op maat. Daarnaast biedt ze ook een hele reeks charmante lederen handschoenen aan in verschillende kleuren, maten en afwerkingen.

Toegankelijker

Wie binnenwandelt in de winkel kan tot helemaal achteraan doorlopen, waar de atelierruimte is van Els, slechts afgesloten van de shop met een dun, wit gordijn. Els: 'Deze plek is helemaal mijn ding. Ik wou al langer de ruimte tussen mijn atelier en de winkel verkleinen. Het is leuk voor de klanten dat ze eens kunnen komen piepen in mijn werkruimte of mij aan de slag kunnen zien. Ik heb de indruk dat deze winkel toegankelijker is dan mijn vorige. Mensen wandelen hier gemakkelijker binnen, raken mijn ontwerpen aan, passen sneller,… De sfeer is hier een beetje losser.”

Anne-Sophie knikt bevestigend: 'We hebben het pand volledig opengetrokken. Onze winkelruimtes lopen in elkaar door. De inrichting en het interieur heb ik voornamelijk voor mijn rekening genomen, maar staat nog niet helemaal op punt. We zoeken nog een beetje welke richting we verder uit willen.”

“In ieder geval heeft deze ruimte nog heel wat mogelijkheden”, zegt Els, “Sowieso willen we in de toekomst nog meer gaan samenwerken met andere ontwerpers, zodat we evolueren naar een echte concept store.”

Adres: Onderbergen 39, 9000 Gent. Openingsuren: van dinsdag tot en met zondag, van 13 tot 18 uur. Voormiddag na afspraak. Website: www.elsrobberechts.be en www.serweytens.com.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent