Heel wat nieuwe herenmode-winkels geopend

Sint-Pietersnieuwstraat en Walpoortstraat: shopplezier voor mannen

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

1 / 27

Voor de shoppende man zijn de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat en Walpoortstraat alsmaar meer the place to be. De ene na de andere winkel opent er de deuren. Een overzicht van de laatste nieuwe aanwinsten wat betreft herenmode...

Raïssa De Martelaere

FITZZ: Is een van oorsprong Hollands modebedrijf. Het eerste Belgische filiaal opende in Antwerpen. Gent volgde niet veel later. Sinds midden december kan de modebewuste man in de Sint-Pietersnieuwstraat terecht voor leuke, budgetvriendelijke basics met een kwinkslag: een v-hals opzij, een asymmetrisch geknoopte kraag, een speciale print, een soepelvallende broek met laag kruis… Het bedrijf heeft een eigen merk, ZUMO. De collecties wisselen maandelijks. Het motto? Affordable luxury straight from the catwalk. Stoer maar ook een tikje sexy. Sint-Pietersnieuwstraat 42. Van maandag tot zaterdag open van 10 tot 18 uur. Website: www.fitzz.net.

TOMMY HILFIGER: Splinternieuwe winkel, met in de rekken de Tommy Hilfiger Denim-collectie. Het merk zoals u het kent: comfortable beachwear, broeken en truien in frisse lentekleuren, grofgehaakte truien, leuke accessoires, pastels en vintage prints. Mannen kunnen vooraan in de winkel terecht, vrouwen achteraan. Er werden ruime en comfortabele pashokjes voorzien. De winkel heeft duidelijk een jonger doelpubliek voor ogen dan de Tommy HIlfiger-shop op de hoek van de Veldstraat. Sint-Pietersnieuwstraat. Open van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur. Website: http://be.tommy.com/.

REWIND: Een multimerkenboetiek met een voorliefde voor minimalistische Scandinavische mode. REWIND heeft in de straat twee winkels tegenover elkaar, één voor mannen en één voor vrouwen. Op 7 maart lanceerde de shop haar eerste uniseks sweatercollectie, in beperkte oplage. Store manager Candice Reijers (Rewind Women) en de bevriende designer Bram Coudijzer sloegen de handen in elkaar en ontwierpen zes androgyne sweaters met opvallende prints. Voor 79.95 euro hangt er eentje in uw kleerkast. Sint-Pietersnieuwstraat 44. Openingsuren: Maandag van 14 tot 18u30. Van dinsdag tot zaterdag van 11u tot 18u30. Website: www.rewindstore.be.

STRELLI HOMME: Opent de deuren in Gent op donderdag 13 maart. Modeketen Olivier Strelli werd opgericht door de Brusselse ontwerper Nissim Israël, maar werd vorig jaar gedwongen de boeken neer te leggen na een te ambitieuze overname. Ondertussen is het bedrijf echter klaar voor een comeback, onder meer dankzij een nieuw ontwerpersteam. In de rekken hangt een collectie die balanceert tussen casual en smart: zomers, verfrissend, jonger, maar toch nog refererend aan het Olivier Strelli van vroeger. Flagship store Gent: Walpoortstraat 34. Open van maandag tot zaterdag, van 10u30 tot 18u30. Website: www.strelli-homme.com.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent