FOTO. Buffalo's zijn meer dan klaar voor het seizoen van de hoop

Gent - Na twee ontgoochelende seizoenen moet het er dit jaar knal op zijn voor KAA Gent. Aan het enthousiasme van de supporters zal het in elk geval niet liggen. Ruim anderhalf uur voor het begin van de ploegvoorstelling was het Sint-Baafspein al volgestroomd voor de jaarlijkse blauw-witte hoogmis in het hartje van Gent. De kommer en kwel van de voorbije jaren werden achtergelaten, en de ambities voor het AA Gent 'nieuwe stijl' zijn erg hooggespannen.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.

De magere jaren van de Buffalo's lijken eindelijk achter de rug, tenminste als we de hevigste fans uit het publiek mogen geloven. Naomi De Cock (17) uit Sint-Amandsberg stak er hoog bovenuit, op de schouders van haar vriend. ‘Ik weet dat de beloftes van de voorbije jaren vaak niet uitgekomen zijn, maar als supporter moeten wij nu het verschil maken. Gent heeft ongeveer heel Kortrijk leeggekocht, inclusief de trainer, dus gaan we minstens voor de top vijf. En de beker die is ook al van ons’, lacht ze. Ook Bart Aelterman en Johnny Bonte stonden gisteravond in de vuurlinie en lieten er geen twijfel over bestaan: 'top twee, met Champions League, schrijf het maar op. Want in zo'n stadion moet het gewoon gebeuren.'

Dromen van meer

Voorzitter Ivan De Witte zat in elk geval op dezelfde lijn als de fans. ‘Het is onze plicht een goed seizoen te spelen. Minimum play-off 1 en in stilte droom ik samen met jullie van meer, maar dat ga ik hier niet luidop uitspreken’. De doortocht van de spelers verliep dit jaar erg vlot, niet van de mindere goden naar de toppers, maar gewoon vlotjes volgens het shirtnummer. Vooral de jonge garde met Raman en Dejaegere op kop kregen oorverdovende aanmoedigingen. De Buffalofamilie stelt dit jaar zijn hoop op de youngsters van eigen kweek.

Hein maakt het muisstil

En dan was het aan trainer Hein Vanhaezebrouck, want daar waren de fans het ook over eens: dé transfer van het jaar. Hein dwong meteen bewondering af, want hij kreeg maar eventjes de 8000 kelen stil op Sint-Baafs. ‘Ik ben al jaren onder de indruk van jullie Buffalo Buffalo AA Gent-kreet. Ik vraag jullie om dit seizoen de spelers niet uit te fluiten in de Ghelamco Arena en vooral om na de matchen niet weg te lopen uit het stadion, want we gaan veel winnen, en na de winst gaan we telkens ook feesten’, zei de nieuwe coach die daarna de rollen omkeerde en zijn spelers naar voren riep om te  applaudisseren voor de fans. Openheid naar de achterban en dicht contact houden met de fans: Vanhaezebrouck maakt er er echt werk van. 'Jullie steun kan ons tussen de vijf en de tien punten schelen op een seizoen', besloot hij.

Buffalofiets

In het kader van de mobiliteitsplannen rond de Ghelamco Arena stelde KAA Gent ook een gloednieuwe Buffalofiets voor, die door pistier Kenny De Ketele en schepen Christophe Peeters in een wedstrijdje surplace mocht worden uitgetest. KAA Gent is daarmee trouwens de allereerste Europese voetbalclub met een eigen fietsmerk. Wie meer wil vernemen over dit nieuwe blauw-witte product, kan naar deze link doorklikken.

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Door Geert Herman, foto's Frederiek Vande Velde en Jan Vens
AANGERADEN