Terrassen mogen overwinteren

Foto: Lut Laureys

Lochristi - De terrassen in de dorpskom van Lochristi mogen deze winter blijven staan en gebruikt worden. ‘Dat is alvast zo deze winter, en in het voorjaar van 2015 evalueren we en beslissen we of het de jaren daarna ook kan’, zegt schepen van Lokale Economie Patricia Van de Weghe (Open VLD)

De vraag om de terrassen te laten overwinteren komt van horeca-uitbaters en dateert eigenlijk al van vorig jaar. De betrokken horeca-uitbaters voeren aan dat de periode waarvoor de terrassen afgebroken moeten worden (van 15 november tot 15 februari)  sowieso al kort is. Het herhaaldelijk uit elkaar halen en opnieuw in elkaar steken van de constructies, zorgt ook voor slijtage. Ook het stockeren van het terras tijdens de overwinteringsperiode is voor sommige horeca-uitbaters een probleem.

Schepen Patricia Van de Weghe legde de vraag vorige week voor aan het KMO-overlegplatform en gaf de horeca er de kans om haar standpunt te verdedigen. Daar bleek dat er begrip was voor het voorstel, al weet men ook wel dat zoiets betekent dat er minder parkeerplaatsen zijn. Volgens schepen Van de Weghe krijgt de gemeente – met uitzondering van marktdag dinsdag – niet echt klachten binnen over een tekort aan parkeerplaatsen. Schepen Van de Weghe geeft ook nog mee dat het niet de bedoeling is dat de terrassen overbouwd worden. ‘Het bestaande reglement blijft, maar de horeca-uitbaters mogen wel andere types parasols, al dan niet met verwarmingselementen, gebruiken. ‘Het is ook niet de bedoeling dat de terrassen gewoon dienen om de stoelen op te slaan’, zegt de schepen.

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN