Bib haalt zaterdag alles uit de kast. Twaalf bekende Gentenaars over hun leesgedrag

Foto: if

Gent - Zaterdag 29 november heeft in de hoofdbibliotheek aan de Zuid het evenement 'Alles uit de kast' plaats. Niet dat de bibliotheek nu al de rekken leeg maakt voor de verhuizing naar De Krook. Daarvoor is het nog te vroeg. Op het ‘Alles uit de kast’ festival op zaterdag 29 november 2014 komen twaalf bekende Gentenaars ‘uit de kast’ als fan van de bibliotheek. Griet Op de Beeck, Kadir Balci, Eva Mouton, Nic Balthazar, Annelies Rutten, Arne Sierens, Christophe Vekeman, Michiel Hendryckx, Frederik Sioen, Bavo Dhooge, Pieter Gaudesaboos en Gunter Lamoot fluisteren dan het publiek hun twaalf persoonlijke tips in.

 Met 'Alles uit de kast' wil de bibliotheek nog eens bewijzen dat de bib meer is  dan een huis vol boeken, maar dat het een toegankelijk en inspirerend cultuurhuis is dat zich helemaal ten dienste stelt van de bezoeker. Vandaar de slogen: De Bibliotheek haalt voor u alles uit de kast’.

In aanloop naar het evenement vroeg de bibliotheek aan de 12 bekende Gentenaars om in een videoboodschap te getuigen over hun band met de bibliotheek. 

De lijstjes met de favoriete boeken en cd's van de 12 Gentenaars kan u morgen lezen in de gedrukte versie van De Gentenaar.

Hieronder kan u alvast het filmpje van schrijfster Griet Op de Beck bekijken.

 

Op de site www.allesuitdekast.be staan ook de filmpjes van de andere bekende Gentenaars, en de programmatie van het festival van zaterdag 29 november.

 

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN
Meest recent