Nieuwjaarsrecepties van de partijen. Open VLD

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

© Rudy Tollenaere

1 / 12

Na de sp.a vrijdagavond in Zeveneken, kwamen leden en sympathisanten van de Open VLD, de meerderheidspartij in de gemeente, zondagvoormiddag bijeen in de zaal boven de drankencentrale van Nico en Kathy De Clercq. Schepen Hervé Stevens maakte zich bij aanvang van de receptie lichtjes zorgen omdat hij vooral een iets ouder publiek opmerkte, maar zijn woorden waren nog niet koud, of er kwam een jongere generatie de zaal binnen. Open VLD-kopstuk Herman De Croo, die ondertussen zowat blindelings naar Lochristi moet kunnen rijden, pikte voor een publiek van ruim tweehonderd toehoorders eerst in op de internationale situatie en de terreuraanslagen, en zetten daarna de toon om de blauwe vrienden van Lochristi gerust te stellen: ,Tegen mijn goede vriend bisschop Luc Van Looy zeg ik altijd dat er in Oost-Vlaanderen twee bisdommen zijn: dat van hem, en dat van de blauwe. En Lochristi is op dat vlak een hoofddekenaat', aldus De Croo.

Rudy Tollenaere

Lokaal Open VLD-voorzitter Fréderic Droesbeke somde nog eens de recente en te verwachten wijzigingen op in de zitjes van de gemeenteraad en de OCMW-raad. Hij ging even in op het zogenaamde non-investeringsbeleid dat de partij volgens een publicatie van een andere partij zou voeren, en nuanceerde dat door te verwijzen naar de lange doorlooptijd van de dossiers en de afhankelijkheid van subsidies van hogere overheden. En somde een aantal realisaties op waaronder verschillende verkeersplatformen in Stationsstraat, Nieuwstraat, Lichtelarestraat, voetpad in de Burgemeester Vermeulenlaan, voetweg 45, nieuwe lokalen voor buitenschoolse kinderopvang in Zeveneken. Voor 2015 kondigde hij de realisatie aan van de uitbreiding van sporthal 't Veerleveld, werken aan de pastorij Beervelde en het nieuw politiekantoor in de Dekenijstraat. Hij herhaalde dat er nu gewerkt wordt aan een lightversie van Uyttenhove.

Burgemeester Yves Deswaene was iets milder voor de oppositie: ,In de discussies in de gemeenteraad wordt altijd de bal gespeeld, en nooit de man, en wat publicaties in partijbladen betreft relativeerde hij een en ander: je moet er rekening mee houden dat zoiets al eens geschreven wordt, laat in de avond, door iemand die na de dagtaak beseft dat hij nog een bijdrage voor het partijblad moet leveren' aldus Deswaene.

Vrijdag 23 januari houdt de CD&V nieuwjaarsreceptie, de N-VA sluit de reeks af op donderdag 29 januari. Groen houdt dit jaar geen nieuwjaarsreceptie.

AANGERADEN