Rita De Vylder is nieuwe voorzitter CD&V Lochristi

Rita De Vylder Foto: Bennie Vanderpiete

Lochristi - Gemeenteraadslid Rita De Vylder wordt tijdelijk _ en dat tot de volgende voorzittersverkiezingen _ de nieuwe voorzitter van CD&V-Lochristi. Geert Velghe, die vijf jaar lang voorzitter was van de afdeling Lochristi, gaf eind januari zijn ontslag om persoonlijke redenen. Geert Velghe was tot 2006 mandataris voor CD&V (zowel gemeenteraadslid als OCMW-raadslid), was 15 jaar lang secretaris en 5 jaar voorzitter van CD&V-Lochristi. 'We betreuren zijn beslissing na jaren van intense en goede samenwerking, maar respecteren deze uiteraard. Wij wensen Geert Velghe van harte te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de partij' zo klinkt het in een persmededeling van CD&V Lochristi.

Rita De Vylder wordt de nieuwe voorzitter: 'Het is zo, in overeenkomst met de partijstatuten en na overleg met het kernbestuur van de partij,  dat ik als ondervoorzitter, de functie van voorzitter op mij zal nemen tot de volgende voorzittersverkiezingen' aldus nog Rita De Vylder. 'Die voorzittersverkiezingen hebben plaats in januari 2016, en stel me nu niet de vraag of ik ook dan kandidaat-voorzitter zal zijn, want daar doe ik nu geen uitspraken over' aldus nog Rita De Vylder.

 
'Ik zie deze functie, in combinatie met mijn mandaat van gemeenteraadslid, als een uitdaging voor mij om samen met het bestuur en de mandatarissen de beloftes en verwezenlijkingen van de meerderheid kritisch te beschouwen en ten gepaste tijde onze bekommernissen te ventileren en, als dat toegestaan wordt, constructief mee te zoeken naar oplossingen. Lochristi staat immers voor grote uitdagingen en kampt met meerdere belangrijke dossiers die maar blijven aanslepen, zoals de realisatie van een tweede sporthal,  van een cultuur- en gemeenschapscentrum (Uyttenhove), verlenging fietspad in de Pauwstraat (waar CD&V als sinds 2007 vragende partij voor is), fietspad in de Verleydonckstraat, doortocht Zeveneken,…Er moet vaart komen in een groot aantal dossiers' zo staat in de persmededeling van CD&V Lochristi. 
 

U kan hier een interview met Rita De Vylder lezen. Het dateert van vlak voor de nationale verkiezingen, in mei 2014.

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN