Gemeenteraad komt vanavond bijeen

Foto: Rudy Tollenaere

Lochristi - Vandaag maandag 30 april komt de gemeenteraad bijeen. De zitting vangt aan om 20 uur en heeft plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Voor de zitting aanvangt komt de Erfgoedcel Viersprong Land van Rode zichzelf voorstellen aan de raadsleden en aan het publiek dat daar interesse voor heeft, want zoals al dan niet bekend, gemeenteraadszittingen zijn toegangelijk voor het publiek.

Een erfgoedcel houdt zich, om het eenvoudig uit te leggen, bezig met  wat vorige generaties aan cultuur hebben nagelaten, sporen uit het verleden in het heden, alles wat mensen het bewaren en doorgeven waard vinden. Men kan het omschrijven als het geheel van tastbare en minder tastbare dingen die meerdere mensen koesteren en willen bewaren. Het zijn vooral dingen uit het verleden maar erfgoed kan ook heel actueel zijn.

De erfgoedcel Viersprong Land van Rode hield zich aanvankelijk bezig met de gemeenten Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem, maar sinds kort traden dus ook Lochristi en Destelbergen toe.

Op de eigenlijke agenda van de zitting zelf staan 20 punten, waaronder de uitbreiding van de sporthal Veerleveld in Zaffelare. Het masterplan en het lastenboek voor die uitbreiding werd al in juli 2013 goedgekeurd en ondertussen is er ook al de bouwvergunning. Nu moet de raad de zogenaamde opdrachtdocumenten goedkeuren, zodat de werken kunnen aanbesteed worden. Ondertussen wil de gemeente nu ook werk maken om fotovoltaische panelen op het dak van de sporthal te plaatsen.

Nog in de rubriek gemeentelijk patrimonium wil het gemeentebestuur nu ook het sanitair blok en de twee klaslokalen van het vroegere schoolgebouw in de Verleydonckstraat in Hijfte renoveren. Zoals bekend worden die gebouwen nu gebruikt voor volwassenenonderwijs. Eerder werd al een deel van het gebouw opgefrist.

 

 

 

De volledige agenda van de raad kan u hier bekijken.

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN