De eerste supporters zijn er al

Lochristi - Het belang van een wielerwedstrijd kan men tegenwoordig meten aan het aantal campers met wielerfanaten die de wedstrijd volgen. En woensdagavond zagen we al de eerste vijf exemplaren die zich opgesteld hadden op de kleine parking recht tegenover de Delhaize aan Dorp-Oost.

  Drie van deze campers behoren toe aan koersliefhebbers van het zuiverste ras.  Luc en Martine komen uit Herzele. Benny en Diane zijn afkomstig uit Geraardsbergen en Briek en Francine wonen in Zomergem. Alhoewel...Francine is eigenlijk afkomstig van Lochristi (Zeveneken), reden waarom ze twee nachten zullen doorbrengen in onze bloemengemeente. De drie koppels volgen de hele ronde.

 

Toch is dit voor de drie gepensioneerde koppels geen groot avontuur. Ze zijn eigenlijk van maart tot oktober in hun camper onderweg om de koers te volgen. De Vlaamse klassiekers, de Dauphiné, de Tour de France. Het is maar een greep uit de vele wedstrijden die ze jaarlijks volgen.
Een echte favoriet hebben ze niet, alhoewel Benny en Diane toch een boontje hebben voor Jürgen Roelandts. 
 
En als ze de koers niet volgen, gaan ze zelf nog recreatief fietsen.  Meteen nodigden de vriendelijke wielerfanaten ons ook uit voor een pintje en een gezellige babbel. Maar daar wachten we mee tot morgenavond, nadat al het nieuws van de start van de rit van Lochristi naar Knokke, op deze website staat.
 
Door Bennie Vanderpiete
AANGERADEN
Meest recent