Raïssa shopt op zondag (2): Kruiden en specerijen in Spice Bazaar

Gent - De laatste drie zondagen van de maand december zijn opnieuw heel wat Gentse winkels open. Geen zin in de drukke, klassieke winkelstraten maar wel nog op zoek naar een origineel kerstcadeau of een glamoureuze feestoutfit? Wij stelden alvast een lijstje samen met winkels die absoluut een bezoekje waard zijn. Stop nr. 2: Spice Bazaar, Burgstraat 25.

 Anne Gourhant komt uit Bretagne en hield met haar man in de Burgstraat al bijna 15 jaar een bed&breakfast open. Koken was een passie, en wie kookt, gebruikt kruiden en specerijen. Bij Anne en haar partner ging de passie voor het koken en de kruiden zo ver dat ze op een bepaald moment de drang kregen om zelf een kruidenzaak te openen. En na een marktstudie gingen ze nu heel recent van start.

De ambitie is om ook de meest onmogelijke kruiden in huis te hebben. 'Momenteel hebben we er al 350, maar we willen uitbreiden naar 450. We luisteren daarbij ook graag naar de klanten', zo klinkt het. De kruiden worden aangeboden in twee formaten van tubes (een soort proefbuisjes), die herbruikbaar zijn: dat helpt voor de duurzaamheid, en bij herbruik wordt de verpakking niet meer meegerekend. Wie geen proefbuisjes wil, kan ook kruiden in zakjes kopen. 'We richten ons eigenlijk helemaal niet op de toeristen, maar op de Gentenaars en de mensen uit de randgemeenten. We willen de prijzen ook zo laag mogelijk en concurrentieel mogelijk houden, we rekenen geen toeristenprijzen.'

Bovenop kruiden is er ook een assortiment van 70 gedroogde vruchten en noten: ,want ook dat aten we graag en veel, en wordt vaak in de keuken gebruikt', klinkt het nog.

 

Spice Bazaar biedt ook een assortiment thee, kruidenvijzels en een beperkt aantal boeken dat gelinkt is aan wat er in de zaak verkocht wordt.

Spice Bazaar. Burgstraat 25. Gent. Open op weekdagen van 9u30 tot 12u30 en van 14u tot 18u30.

Op zondag doorlopend van 10u30 tot 17 uur. Gesloten op maandag, maar op maandag 24 en 31 december wel open.

 

Door Raïssa De Martelaere, David Van Hecke
AANGERADEN