Organisatie Ronde Van België hield eerste technische vergadering

Foto: Filip Naudts

Lochristi - Gisteren dinsdag kwam een delegatie van Golazo een eerste keer naar Lochristi voor een technische vergadering over de organisatie van de ploegvoorstelling en de start van de Ronde Van België. De Ronde van België droeg een aantal jaren de naam B-post; maar heet nu de Baloise Belgium Tour, en vindt plaats van 21 tot 26 mei. Het ging om een technische vergadering waarin het lastenboek met een aantal eisen van de organisatie werd overlopen. De delegatie ging ook ter plaatse om een eerste indruk over de opstelling te krijgen.

 In grote lijnen zal de opstelling ongeveer dezelfde zijn als vorig jaar. De startplaats is in elk geval dezelfde, al kan er hier en daar een en ander aangepast worden.

De vorige twee jaren organiseerde Lochristi wel de zogenaamde startrit, maar was er een proloog en een ploegvoorstelling de dagen ervoor in Buggenhout. Dit jaar stappen de organisatoren af van de idee van een proloog, en is Lochristi de echte startplaats. Ook de ploegvoorstelling heeft dit jaar in Lochristi plaats, de dag voor de eigenlijke start.

 Welke randanimatie er rond de ploegvoorstelling en de start zal georganiseerd worden is nog niet duidelijk.

Baloise Belgium Tour, van 21 tot 26 mei 2013, met start en ploegenvoorstelling in Lochristi.

Meer info _ al is dat voorlopig nog niet zo veel _ op de site van het evenement.

 

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN