FOTO. Er gebeurde ook iets in de rand van de koers, al was dat niet echt veel

Lochristi - Het gemeentebestuur had er voor gekozen bovenop de ploegvoorstelling en het ontbijt van woensdagmorgen, geen extra animatie te voorzien. Het gemeentebestuur haalde daar twee redenen voor aan: ,eerst eens kijken wat zo'n ploegvoorstelling teweegbrengt van toeloop, en twee, laat de middenstand zijn ding doen.' Niet verwonderlijk, vanuit een liberale hoek.

 De toeloop van een evenement wordt natuurlijk ook wel bepaald door de aantrekkingskracht van het evenement op zich. Voor fervente wielerliefhebbers is zo'n ploegvoorstelling een belevenis, voor wie er niet echt mee bezig is, is zo'n ploegvoorstelling op zich niet meteen een aantrekkingspool. Je kan dan zo'n ploegvoorstelling aantrekkelijker maken door er voldoende randanimatie rond te voorzien. Optredens van een of meerdere vedetten is daar maar één optie van.

 

 Soit, het gemeentebestuur deed dat dus niet, ook al omdat zoiets dan nog eens extra geld kost. Sommige partijen hadden het in verleden al over ,brood en spelen'.

De randanimatie die de middenstand voorzag was niet echt groots te noemen. Kapper Pascal had een podium  waarop een paar modellen met wel heel bijzondere krulspelden zaten, en men gooide er ook drankbidons uit, met prijzen in.

In de Picasso kwam in de tent achteraan een schlagercoverzanger zingen, maar die lokte ook niet meteen echt veel volk, je kon je in het tentje bij wijze van spreken met een tractor draaien.

Bij De Cliént hadden ze het ook iets rustiger opgevat dan de jaren ervoor: daar was er al koers op rollen en lieten kappers zich vlak voor de start bijknippen (wie weet gebeurt dat vandaag opnieuw), maar DeCliént hield het bij een modeshow met lingerie en badpakkenmode. Miss België kwam langs, maar defileerde niet.

Uiteraard zat ook het koude en miezerige weer er wellicht voor iets tussen dat de opkomst in het dorp niet echt overrompelend te noemen was.

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN