BENNIE BRENGT DE RONDE IN BEELD. Het grote fotooverzicht en de grappigste podiummomenten

Lochristi - Bovenop alle fotoreeksen die u hier al kreeg, selecteerde Bennie Vanderpiete er nog eens honderd die u in de vorige reeksen nog niet zag. Renners, toeschouwers, volgers, voorrijders. een overzicht. Om naar te kijken. We geven u ook nog een aantal grappige podiummomenten mee.

 Het Praagse lief van de burgemeester. 

Toen Michel Wuyts een Russische ploeg aankondigde en aan de burgemeester zei dat het niet uitmaakte wat hij tegen die mannen zei, want dat ze het toch niet verstaan, ratelde de burgemeester er meteen een zin in een vreemde taal uit: ,Het is geen Russisch, maar Tsjechisch, en het  betekent welkom in Lochristi in het Tsjechisch. We hebben hier eens een delegatie op bezoek gehad, en dan leer je toch één zin van buiten', aldus de burgemeester.  Waarop Michel Wuyts: ,Ja, een lief in Praag zeker?'

Waar is Marie-Claire?

Omdat schepen Sandro Di Nunzio recent vader geworden is van Arthur, had het gemeentebestuur een presentje voorzien op het podium: ,Patricia en Marie-Claire hebben iets geregeld, die zouden hier nu moeten zijn', aldus de burgemeester op het podium, maar er kwam niemand. Even werd er overwogen om met zijn allen Marie-Claire te roepen, maar dat deed men dan toch niet. Waarop Sandro Di Nunzio champagne en kussen kreeg van gedeputeerde van sport van de provincie Hilde Bruggeman. Hij was daar niet rouwig om.

 

Door Rudy Tollenaere, Bennie Vanderpiete
AANGERADEN