Murielle Scherre toont nieuwe collectie La Fille d'O in Vooruit

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

1 / 39

La Fille d'O, het lingeriemerk van Murielle Scherre is tien jaar jong, en Murielle vierde dat zaterdagavond twee keer. Een keer op het de rode loper van Film Fest Gent, waar een tiental van haar klanten/modellen vlak voor de aanvang van de film Lovelace, de collectie Basic Needs showden. En iets na middernacht, in een pikdonkere concertzaal van de Vooruit, liet Murielle haar modellen de nieuwe collectie 30BPM, Not Suitable for Work showen.. 'Kort maar goed' zo omschreef de mama van Murielle, die de modeshow vanop de eerste rij meemaakte: ,Kort, maar goed, zo is Murielle'.

Rudy Tollenaere, foto David Van Hecke

Het was een modeshow à la Murielle: uit de band springend, ongewoon. Ingetogener dan haar vorige, waar ze haar modellen tot carwashmeisjes maakte, of ze liet crowdsurfen over de hoofden van het publiek, of ze uit woonwagens liet komen.

Murielle kiest ook niet langer voor afgedankte fabriekspanden, maar ging deze keer voor de concertzaal van de Vooruit, en koppelde haar modeshow aan Poplife. Ongetwijfeld niet onbewust: Knal in haar doelpubliek: beetje modieus publiek daar op Poplife, maar ook rock 'n 'roll, want in de Vooruit.

Tijdens de modeshow, bleven een tiental modellen gewoon achter elkaar, met goed een halve meter afstand van elkaar, nagenoeg stil staan en kleedden ze zich in het donker aan- en uit. Want dat is wat vrouwen met lingerie doen: aandoen, dragen, en uitdoen. Ondertussen werd op een groot scherm op het podium een filmpje geprojecteerd dat pas de afgelopen twee dagen ervoor gemaakt was. En dat terwijl Murielle Scherre donderdag ook nog eens aan tafel zal met koning Filip en koningin Mathilde, aan wie ze beloofde een setje op te sturen.'

In de nieuwe collectie zit, voor zover we dat toen het licht op het einde, op de beats van I wanna be your dog, toch aanging, nogal wat kleur: rood/oranje; groen, blauw, en huidskleur. Ook deze keer geen voorgevormde cups: Murielle heeft respect voor de vrouw, voor haar lichaam, en vooral voor vrouwen die hun lichaam tonen zoals het is. Respect voor haar modellen ook. Want je moet het tenslotte toch maar doen: daar goed tien minuten lang staan, op een catwalk, midden een overvolle concertzaal van de Vooruit, even aanraakbaar als een veldrijder door zijn supporters op de cross.

Na afloop werden de modellen bedolven onder applaus en tienduizenden stukjes papier die uit de lucht kwamen gevallen.

Een interview met Murielle Scherre kan u hier lezen.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent