Gentse videoclip tegen racisme wint award op Corporate Video Festival

Foto: if

Gent - De videoclip Ghent against racism, die het productiehuis The VIPFactory vorig jaar maakte in opdracht van de stad Gent, won dinsdagavond in Antwerpen een award op het Corporate Video Festival in Antwerpen. De clip won in de categorie Corporate Image (non-profit). Het Corporate Video Festival is een organisatie van de Academie van de Bedrijfsfilm van de Artesis Plantijn Hogeschool en is al aan de vijftiende editie toe.

Gent lanceerde vorig jaar naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme (21 maart) een spraakmakende videoclip waarin bekende Gentenaars tegen de achtergrond van al even bekende Gentse locaties op onnavolgbare wijze een nummer van de Gentse hiphop formatie Rauw en Onbesproken mee lipten. De clip werd een regelrechte internet-hit en alom geprezen omdat hij op eigenzinnige wijze gestalte gaf aan het Gentse verzet tegen elke vorm van racisme en discriminatie.

Door de winst van een Corporate Video Film Award in de categorie Corporate Image (non-profit) wordt dat succes nog eens extra onderstreept.

De videoclip werd ingeblikt door The VIPFactory, een jong Gents productiehuis dat op korte tijd de bedrijfswereld, maar ook de wereld van de non-profit wist te charmeren. Creatief brein en regisseur Philip VanDriessche werd eerder gelauwerd voor de knappe videoclip ‘Mannen zeggen neen tegen geweld op vrouwen’ (Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen, 2012). Op het internationaal kortfilmfestival in Leuven ging The VIP Factory aan de haal met een nominatie voor de videoclip ‘Love at Breakfast’ (2012).

U kan de clip hier bekijken

Ghent against racism 2013 from The VIP Factory on Vimeo.

Meer info over The VIPFactory kan u hier vinden.

 

 

 

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN
Meest recent