Truienaar steekt David Cronenberg, George Clooney, Sean Penn en Alexander Payne de loef af

Michaël R. Roskam mag topfilm in Hollywood regisseren

© Raf Vanmechelen

Michaël R. Roskam, de Truiense regisseur van de Vlaamse succesfilm Rundskop, gaat een Hollywoodproductie regisseren. Roskam werd door producent Fox/Searchlight Pictures gevraagd om de speelfilm Animal Rescue te regisseren.

Raf Vanmechelen

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. De film is gebaseerd op een kortverhaal van Dennis Lahane (gekend van kaskrakers Mystic River en Shutter Island) die ook tekent voor het scenario. Producent is Peter Chernin (Rise of the Planet of the Apes).

Volgens de Truiense regisseur gaat het om een project dat ook gegeerd werd door topregisseurs als David Cronenberg, George Clooney, Sean Penn en Alexander Payne.

Roskam noemt het een 'aangename verrassing' dat dit project uiteindelijk in zijn handen komt. De regisseur hoopt dat de opnames nog voor het einde van de winter kunnen starten.

Volgens het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety zou Tom Hardy (Inception, The Dark Knight Rises) overwegen om de hoofdrol te aanvaarden. In Animal Rescue draait alles rond een barman die een puppy uit een vuilnisbak redt en hierdoor het doelwit wordt van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich temidden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar war hij werkt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook