KLM en CityJet vervangen VLM

De jubileumvlucht (van VLM 25 jaar naar Londen) met in het midden burgemeester Bart De Wever. Die was toen nog vol geestdrift over de Antwerpse luchthaven. Foto: sdl

Antwerpen - KLM en het Ierse CityJet richten een nieuwe luchtvaartmaatschappij op die vanuit Antwerpen op nichebestemmingen (onder meer Londen City) gaat vliegen.

De Anterpse  luchthaven krijgt er een nieuwe luchtvaartmaatschappij bij: Air Antwerp. De aandeelhouders zijn KLM en het Ierse CityJet. Deze laatste ondernemikg die tot voor kort toebehoorde aan een Nederlander neemt 75 procent van de aandelen . CityJet verhuurt vliegtuigen met bemanning aan derden. Air Antwerp verkoopt zelf tickets .
De maatschappij zou in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen waaronder London City Airport, lezen wij in Travel Magazine. Een woordvoerder van Air Antwerp wou dat maandag niet bevestigen. 'Over precieze bestemmingen is nog geen duidelijkheid. Er zal gestart worden met één Fokker 50, een toesteltype met 50 plaatsen dat ook door het onlangs in vereffening gegane VLM Airlines in Antwerpen werd gebruikt'.(sdl)

 

Door Staf De Lie