Eerste overzet van Lillo naar Liefkenshoek

De waterbus op weg naar het Noorden. Zij zal nu ook Lillo en Liefkenshoek aandoen Foto: wb

Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Bij het begin van de zomer krijgt de waterbus er weer twee extra haltes bij. Op vrijdag 21 juni 2019 om 14:30 vertrekt de boot aan Lillo steiger naar Liefkenshoek. Op het programma: de feestelijke inhuldiging van deze twee extra haltes van DeWaterbus op de Schelde, met toelichting, boottocht en mogelijkheid tot interviews en foto’s.

Programma: 14:30: Ontvangst aan Lillo steiger; 15:00: Verwelkoming havenschepen Annick De Ridder; 15:10:Toelichting mobiliteitsmanager Port of Antwerp – Tom Verlinden; 15:20: Overtocht naar halte: Liefkenshoek; 15:40: Aankomst in Lillo;16:00:Drankje bij lokale horeca Lillo.
Ook schepen van Mobiliteit en Toerisme Koen Kennis, de burgemeesters van de gemeentes Beveren, Stabroek, Zandvliet-Berendrecht-Lillo nemen deel aan deze overzet  net als enkele naburige
bedrijven en organisaties. Carl Geeraerts, districtsburgemeester Zandvliet-Berendrecht-Lillo: “Dit is uitstekend nieuws voor de inwoners van de polderdorpen. Een filevrij alternatief voor pendelaars dat bovendien het toerisme van- en naar Lillo verder kan aanzwengelen.”
.

 

Door Staf De Lie