SK Deinze wint tegen FCV Dender en loopt nog verder uit

Foto: KMSK Deinze

Deinze / Nevele - Bij SK Deinze waren ze voor hun bezoek vanavond aan FCV Dender op hun hoede. Niet alleen was de thuisploeg goed bezig. Recent was een zekere Regi Van Acker er neergestreken als trainer en die kent de ploeg van Deinze door en door. Een beresterk Deinze slaagde er in de eerste helft echter in om het laken naar zich toe te trekken met twee doelpunten. Challouk scoorde in de 33ste minuut en Staelens verdubbelde enkele minuten later. Het was lang geleden dat Alessio Staelens nog eens aan de aftrap stond.

Dender poogde na de rust de bakens te verzetten en kreeg enkele goede kansen. Maar het was pas in minuut 78 dat de thuisploeg via Houdret kon aansluiten. Amper vijf minuten later kon KMSK verder uitlopen dankzij Mertens. 

Deinze doet daarmee een goede zaak, want naaste achtervolger Thes verloor met het kleinste verschil bij Patro Maasmechelen. Op die manier bedraagt de voorsprong van Deinze op tweede in de stand Thes maar liefst elf punten. 

Volgende week zaterdag ontvangt men in Deinze Lierse Kempenzonen, dat vandaag onderuit ging tegen Seraing en maar niet van de degradatieplaats wegraakt. 

Ondertussen raakte bekend dat SK Deinze zich versterkt met de 19-jarige verdediger Brendan Schoonbaert, die door Club Brugge werd uitgeleend aan SK Lommel. De rest van dit seizoen speelt hij bij Deinze. Het zal trainer David Gevaert meer mogelijkheden geven in zijn defensie waar hij geen overschot aan spelers had. Jeugdinternational Brendan is een beloftevolle rechtervleugelverdediger die ook centraal kan worden ingezet. 

Uitslagen: www.nieuwsblad.be/sportwereld/uitslagen/voetbal/1ste-amateurs-nationaal

Meer info: www.facebook.com/kmskdeinze en kmskdeinze.be

Door Stefaan Stefaan De Groote