Bazart doet Charlatan zweten, meezingen en door de knieën gaan

  • Bazart Try Out in Charlatan
Gent - Bazart stond woensdagavond eindelijk nog eens op een podium. En dan nog in de Gentse Charlatan. “We hebben het afgelopen jaar bijna niet gespeeld”, zei een uitgelaten frontman Matthieu Terryn die door zijn verschijning en zijn uitvergrote lichaamsbewegingen alleen al applaussalvo's losweekte. Het concert was drie uur na de aankondiging uitverkocht. De Charlatan zong mee, bewoog mee, en ging tijdens Goud helemaal door de knieën. En het was eigenlijk maar een try-out voor hun concert op Pukkelpop, zaterdagavond.

 De jongens die met Goud en Chaos in 2016 niet weg te branden waren uit de Vlaamse top 10 werkten in studio’s aan hun nieuwe plaat en losten de eerste single Grip (omarm me) afgelopen week. Dat het nummer Nacht woord voor woord door de fans werd meegezongen is normaal, maar ook Grip, (Omarm me), de nieuwe single uit de nieuwe plaat die op 21 september uit komt, kenden de fans blijkbaar woord voor woord. Goed voor Mathieu, die kon zijn stem dan wel even sparen voor het Pukkelpopconcert van zaterdag. Bovenop het concert nu zaterdag op Pukkelpop is er op 20 oktober nog een uitverkocht Sportpaleisconcert, maar voor de est hebben de fans Bazart live moeten missen.

Mathieu kon dan ook niet laten te zeggen hoe blij Bazart was dat ze woensdagavond in de Charlatan mochten staan. Bazart speelde al een paar nieuwe nummers uit de nieuwe cd, waaronder Onder Ons, een nummer dat ze samen met Eefje De Visser maakten. Meteen een nummer dat een titel met meer dan één woord meekreeg, en ja, Eefje De Visser zong mee.

Bazart sloot de set, die een uur duurde, af met Echo en Goud. Tijdens Goud, waarin Bazart met de zin Liever Snel Naar De Hel Dan Traag Naar De Hemel een nieuwe Bond Zonder Naamspreuk maakten, vroeg Mathieu de fans om zonder uitzonderling gehurkt door de knieën te gaan, wat iedereen gewillig deed. De frontman kwam van het podium en nam midden zijn publiek plaats, ook gehurkt, om na een forse samenzang van de overbekende regel allemaal samen de lucht in te springen.

Ook naar Pukkelpop

 Camille Pottie (24) uit Anzegem en vriendin Julie de Jonckere (23) uit Zulte waren net op rijd om een ticket te bemachtigen: "Na ons waren er nog maar 6 tickets meer over", aldus Camille die Bazart al 5 keer live zag en zaterdag wellicht ook naar Pukkelpop gaat. "Ik heb ze nog maar 4 keer gezien, maar let wel, half juli speelde ik mee In de videoclip van Grip (Omarm mij). Mijn arm zal er in te zien zijn!

 


 

Door Rudy Tollenaere, foto Steven Hendrix