Whodads in Charlatan: onze feesten kunnen niet meer stuk, nu de uwe nog!

Gent - Een juweeltje van een setlist. Niet enkel inhoudelijk, maar ook naar vorm. Daarvoor moet u maar eens naar de laatste foto van de fotoreeks kijken. Een dag voor de Gentse Feesten officieel van start gingen, speelden The Whodads een jubileumconcert in de Charlatan. Wie er moest zijn was er, en amuseerde zich te pletter. Feest. Zeggen dat het zweet van de muren liep zou een grove journalistieke overdrijving zijn, maar het liep wel van ons voorhoofd.

12 klassemuzikanten, waarvan de helft (zes dus) koperblazers. En daar een paar meter voor mogen staan. Man dat is feest voor de oren! Dan nog een paar gitaristen, contrabas, toetsen, drum (Frederik Van den Berghe speelde voor de gelegenheid op het drumstel van Charlatanbaas Gerald Claes). Dat alles onder leiding van orkestmeester-gitarist-en-nog-allerlei-percussieinstrumenten Steven Janssens. Feest. Of schreven we dat al.

Het soort feest waar een mooie jonge vrouw, casual chic opgekleed, die zo uit een modeblad zou kunnen gestapt zijn, heel vet en enthousiast op haar vingers fluit om de band te bedanken en aan te moedigen, om meteen daarna sensueel voor haar partner  te staan dansen, hem liefdevol te omarmen en te kussen. Feest!

Een dozijn klassemuzikanten, allen met een pak ervaring en diploma's, die nog eens versterkt werden door de in Gent wonende Colombiaanse zangeres Paola Marquez die een reeks nummers kwam meezingen en alvast haar eigen waaier had meegebracht om de hitte af te houden. Voor de rest, hoofdzakelijk instrumentale muziek, bekende en minder bekende filmmuziek en muziek uit televisieseries. Maar ook knallende versies van Fever, I could have danced all night en A taste of honey. De Beatles zouden jaloers zijn mochten ze het kunnen horen. 

Ja, we zijn enthousiast. Onze feesten kunnen niet meer stuk. Nu de uwe nog. Maar slaat u vooral niet in paniek. The Whodads is een band die niet heel vaak speelt, maar binnenkort concerteren ze nog een keer, en niet eens zo ver van de deur: op de Dries in Melle, op 9 augustus, om 22.30 u. Allen daarheen.

Een interview met bandleider Steven Janssens over 25 jaar The Whodads kan u hier nog eens lezen.

Muziekcafé Charlatan heeft overigens nog een aantal muzikale ijzers in het vuur liggen. Zoals de Gentse sensatie Raketkanon. Dat concert is helaas voor wie nog geen tickets heeft, uitverkocht. De volledige programmatie van de Charlatan is hier terug te vinden.

 

 

 

 

Door Rudy Tollenaere, foto's Steven Hendrix
AANGERADEN