Huis van de Sint opent opnieuw de deuren

Salons Foto: Stationsstraat

Sint-Niklaas - Het Huis van de Sint opent eerstdaags opnieuw de deuren. In de Salons in de Stationsstraat in Sint-Niklaas wordt alles in gereedheid gebracht om honderden bezoekers te ontvangen.

Aan de populariteit van het Sint-gebeuren hoeft niet te worden getwijfeld. "Zowel voor het toerisme als op sociaal en economisch vlak is het een topevenement", luidt het. "Zowel Sint in de Piste, Huis van de Sint als zoektocht, Dag van de Sint als een resem andere gerelateerde activiteiten zorgen daar voor."

Het Huis van de Sint is één van de vele publiekstrekkers vanaf dinsdag 12 november tot en met 6 december. "We verwachten opnieuw 35.000 tot 40.000 bezoekers", zegt Geert Vandenhende van het Sint-Nicolaasgenootschap dat al enkele decennia het Huis van de Sint in diens residentiestad mee schraagt."

Zonder talrijke vrijwilligers in diverse rollen - van zwarte piet tot wegwijzer - waren de drie weken waarin Sinterklaas centraal staat, allicht bijna onmogelijk te realiseren.

Specifiek bevindt het Huis van de Sint zich in de Stationsstraat nr.85. De openingsuren variëren en vind je via www.huisvandesint.be. Zwarte Piet zorgt voor een gegidst bezoek van 50 minuten (25 euro per groep).

Door Sylvain Luyckx
AANGERADEN